Je hebt vast wel eens van deze namen gehoord of gezien. Misschien weet je wat deze namen betekenen, maar je hebt nog geen tijd gehad om er meer over te lezen. Geen zorgen! Wij leggen in dit artikel alles uit over wat deze namen als Authentic en Vapor betekenen, en wat de verschillen zijn tussen die voetbalshirts shirts en Replica shirts. Deze shirts zitten in onze Mystery Voetbal Box Premium

Officiële voetbalshirts zijn de beste manier om je favoriete club, nationale team of speler te vertegenwoordigen. Ze tonen jouw steun onmiddellijk.We hebben honderden officiële club- en nationale teamtruien en worden vaak gevraagd naar de verschillen tussen de authentieke en replica-versies.

Authentieke en replica shirts hebben beide een officiële licentie, wat betekent dat ze zijn goedgekeurd door de club of het nationale team en het merk.
De shirts met de naam “authentic” zijn exacte wedstrijdshirts zoals de voetballer ze op het veld dragen voor een wedstrijddag. De shirts zijn gemaakt met atletische snit en prestatiekenmerken.
De “replica” -versies zijn gemaakt voor fans om te dragen op de tribune of waar je ook naar de wedstrijd kijkt of je trots laat zien. Je krijgt een meer ontspannen pasvorm gemaakt voor alledaags comfort.
De gebruikte technologieën en de terminologie verschillen per merk, daarom hebben we deze pagina samengesteld met de verschillen tussen authentieke en replica shirts duidelijk te maken.

Voor elk van deze merken zijn alle getoonde damesversies replica-shirts. Authentieke shirts voor op het veld zijn momenteel alleen verkrijgbaar in herenmaten. Replica shirts zijn er ook in jeugdmaten.

Adidas

AdidasAuthentieke Adidas-shirts kosten rond de €120 zonder personalisatie (naam, nummer en badges). Daarvoor krijg je exact dezelfde shirts die op het veld worden gedragen door de profs van Real Madrid, Juventus, Bayern München, Manchester United, Arsenal en de andere topclubs van het merk.

Dit zijn de kenmerken:

 • Prestatie-fit. Het shirt zal strak om het lichaam passen en met zoomlijnen die bedoeld zijn om snelle bewegingen te ondersteunen zonder rukken of trekken.
 • Ademend vermogen. AEROREADY-technologie voert vocht af en je krijgt een ademende stof van 100 procent gerecycled polyester.
 • Lichtgewicht. De teamlogo’s (de toppen) en sponsorlogo’s (de advertenties) zijn warm geperst, dus verminder het gewicht dat wordt toegevoegd aan de meer traditionele geborduurde versies.

De replica, die, nogmaals, professionele spelers niet dragen, maar wel de populaire keuze is onder fans, kost €90,- voor heren, €80,- voor dames en €70,- voor jongeren. Het biedt een meer ontspannen pasvorm en een rechte zoom die zowel op de tribune als op straat kan worden gedragen. U kunt een adidas-replica zien als deze heeft: Een meer ontspannen pasvorm. Zoals we hebben besproken, terwijl het authentieke is gebouwd voor snelheid, is de replica ontworpen voor comfort. Het is losser en vergevingsgezinder voor mannen, maar met een gestroomlijnde zoom voor een damespasvorm. Enig ademend vermogen. AEROREADY-technologie voert vocht af. Geborduurde logo’s Dit is voor stijl, dus je krijgt het volledig geborduurde team- en sponsorlogo.

Nike

NikeNu gaan we ons richten op de voetbalshirts van Nike. Zij hebben eigenlijk drie typen shirts. Nike heeft de Vaporknit, Replica Dri-FIT en Breathe Support, maar we gaan het nu hebben over de Vapor en Replica shirts. De verschillen zijn moeilijk zichtbaar zonder de technologieën van de voetbalshirts beter te bekijken en te bespreken.

Nike Authentic (Vapor Match) shirts

VaporknitNike noemt hun authentieke shirts Vapor Match om de technologie op te merken die gebruikt wordt in wat de profs op de wedstrijddag dragen. Ze kosten +/- €150 en worden gedragen door spelers als Liverpool, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, Chelsea en anderen.

De authentieke Nike shirts bieden:

 • Kleedt slank af. Ze zijn gemaakt naar jouw natuurlijke lichaamsvorm en strekken zich in alle richtingen uit.
 • VaporKnit-technologie, op het snijvlak van prestaties, VaporKnit maakt truien die ademend en lichtgewicht zijn en strategisch geplaatste mesh bevatten om de luchtstroom te vergroten met laser gesneden ventilatie. VaporKnit betekent ook dat de shirts niet zo goed aan je huid kleven en je een precieze pasvorm geven.

Hitte geperste logo’s. Net als Adidas vermindert Nike het gewicht in hun authentieke truien door de club en advertentie-logo’s warm te persen in plaats van ze te borduren.

Nike replica

De Nike-replica, stadion genoemd omdat je hem daar draagt, is ook stijlvol en klaar voor de straat. Deze modellen kosten €80,- voor mannen en vrouwen en €69,- voor jongeren.

 • Dri-FIT technologie en Nike Breath Fabric om je droog, koel en comfortabel te houden.
 • Opgenaaide badges die stijlvoller zijn dan de thermisch geperste versies.

In de replicamodellen vind je:

 • Een normale, relaxte pasvorm met geweven badges.
 • Vochtafvoerende dryCEll technologie met een dubbelgebreide biobased vochtafvoerende afwerking om je transpiratie te beheersen.

Puma

PUMA Authentieke shirts

Het meest opvallend gedragen door Chivas en Manchester City, die afgelopen zomer bij het merk kwamen, is PUMA’s authenticiteit echt gemaakt voor degenen die klaar zijn om te strijden in de kleuren van hun team. Ze kosten rond de €120.

Dit zijn de kenmerken van Authentieke shirts:

 • Extra ventilatie ingebouwd in belangrijke gebieden met lasergesneden perforaties zoals hieronder weergegeven in de schouders.
 • Een slim fit voor echte atleten met een geweven badge en elastische nekband.
 • DryCEll-technologie om zweet van je lichaam af te voeren.

PUMA replica shirts

Het replica-model voor €90 voor mannen, €80 voor vrouwen en €70 voor jongeren, is gemaakt voor diegenen die graag wat nonchalant naar wedstrijden kijken.

Dit zijn de kenmerken van replica shirts:

 • Een normale, relaxte pasvorm met geweven badges
 • Vochtafvoerende dryCEll-technologie met een dubbelgebreide biobased vochtafvoerende afwerking om je transpiratie te beheersen.

Dit is de basis van de verschillen tussen de Authentic en Replica shirts. Zou je graag jouw eigen Authentic shirt willen hebben? Bedenk dan dat ze een slankere en strakkere fit hebben, en dat je daarom soms misschien een grotere maat moet nemen als je graag een minder strakke fit wilt hebben.

Bekijk ons volledige aanbod voetbalshirts hier. Je vindt hier alle Authentic en Vapor versies van adidas en Nike!

Extra informatie