Je hebt vast wel eens van deze namen gehoord of gezien. Misschien weet je wat deze namen betekenen, maar je hebt nog geen tijd gehad om er meer over te lezen. Geen zorgen! Wij leggen in dit artikel alles uit over wat de verschillen zijn tussen Match Worn en Match Issue en Player Issue shirts. Deze shirts zitten in onze Mystery Voetbal Box Premium

De hoofdvraag die we op deze pagina gaan uitleggen Wat zijn nu de verschillen tussen de Match Issue, Player Issue en een Match Worn Shirt En wat is nou een COA?

 • Een Match Worn shirt is gedragen shirt gedurende één of meerdere echte voetbalwedstrijden. Soms krijg je het shirt met de modder nog op het shirt. Meestal zijn de shirts gewassen.
 • Een Match Issue shirt is niet gedragen voetbalwedstrijdshirt. Dit kan zijn omdat de speler tijdens die wedstrijd op de bank zat. Soms is het shirt wel gedragen maar heeft de speler niet gespeeld, hij was wisselspeler en zat op de bank.
 • Een Player Issue shirt is een voetbalshirt met alleen een naam en nummer op de rug.
 • Een COA is de afkorting van Certificate of Authenticity.

Een Certificate of Authenticity is een verklaring dat het shirt echt is. Dit certificaat geeft aan wie het shirt heeft uitgegeven, meestal de club zelf. Er zijn ook shirts die fans gekregen hebben na een wedstrijd waar dus de echtheid niet 100% is. Zeker als het om een shirt gaat met een handtekening dan wil je weten dat de handtekening wel echt is.

Match Worn en Match Issue shirts zijn altijd “authentic” met andere woorden het zijn exacte wedstrijdshirts zoals de voetballer ze op het veld dragen voor een wedstrijddag.

Match issue betekent een volledig geprepareerd shirt voor een bepaalde wedstrijd. we gaan dit uitleggen met een wiskundige vergelijking:

Match Issue = Player Issue + Personalisatie + Badges + Wedstrijdreglement

Je kunt zien dat het match issue een ​​Player Issue is “plus” enkele toevoegingen. Waarom hebben we aanhalingstekens gebruikt? Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het
Match Issue meer elementen heeft dan het Player Issue en… dit is verwarrend, omdat het niet voor alle gevallen geldt.

Player Issue – niet elke Player Issue kan veranderen in een Match Issue . Een shirt dat bijvoorbeeld in een winkel is gekocht, verandert nooit in een match Issue,
omdat commerciële versies geen wedstrijduitgifte mogen zijn.

Personalisatie – Match Issue moet gepersonaliseerd zijn. Wat is personalisatie precies? Het is de toekenning van een shirt aan een bepaalde speler. De minimale personalisatie is het plaatsen van een nummer op de achterkant van een shirt. Tegenwoordig zijn we gewend aan een meer geavanceerde versie die de naam van de speler (naam, achternaam of bijnaam) bevat. Soms staat het spelersnummer ook op de voorkant van het shirt, maar dit vindt meestal plaats op shirts van nationale teams. Het merkwaardige feit is dat er speciale spelerlettertypen zijn. De analogie is precies hetzelfde als bij de shirttypes – er zijn replica’s en spelersuitgifteversies. Het komt vaak voor dat spelers op het veld een iets ander lettertype dragen dan een gemiddelde fan in een winkel kan kopen. Elk wedstrijduitgaveshirt moet worden gepersonaliseerd met een wedstrijdlettertype.
Door een lettertype in een winkel te kopen en het op een replica of een commercieel spelersuitgifte-shirt te zetten, verandert het nooit in een Match Issue.

Adidas Voetbalshirts

AdidasEen Match Worn en Match Issue Adidas-shirts ruim een stuk duurder dan de “normale”  Fan shirts. Om het shirt compleet te maken zit er personalisatie (naam, nummer en badges) op het shirt.  Een Match Worns/Issue is dus het exact dezelfde shirts die gedragen worden door de profs van Real Madrid, Juventus, Bayern München, Manchester United, Arsenal en de andere topclubs van het merk.

Dit zijn de kenmerken:

 • Prestatie-fit. Het shirt zal strak om het lichaam passen en met zoomlijnen die bedoeld zijn om snelle bewegingen te ondersteunen zonder rukken of trekken.
 • Ademend vermogen. AEROREADY-technologie voert vocht af en je krijgt een ademende stof van 100 procent gerecycled polyester.
 • Lichtgewicht. De teamlogo’s (de toppen) en sponsorlogo’s (de advertenties) zijn warm geperst, dus verminder het gewicht dat wordt toegevoegd aan de meer traditionele geborduurde versies.

Nike Voetbalshirts

Nike

Nike Authentic (Vapor Match) shirts

VaporknitNike noemt hun Match Worn en Match ssue authentieke shirts Vapor Match om de technologie op te merken die gebruikt wordt in wat de profs op de wedstrijddag dragen. Ze kosten +/- €150 en worden gedragen door spelers als Liverpool, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, Chelsea en anderen.

De authentieke Nike shirts bieden:

 • Kleedt slank af. Ze zijn gemaakt naar jouw natuurlijke lichaamsvorm en strekken zich in alle richtingen uit.
 • VaporKnit-technologie, op het snijvlak van prestaties, VaporKnit maakt truien die ademend en lichtgewicht zijn en strategisch geplaatste mesh bevatten om de luchtstroom te vergroten met laser gesneden ventilatie. VaporKnit betekent ook dat de shirts niet zo goed aan je huid kleven en je een precieze pasvorm geven.

Hitte geperste logo’s. Net als Adidas vermindert Nike het gewicht in hun authentieke truien door de club en advertentie-logo’s warm te persen in plaats van ze te borduren.

PUMA Authentieke shirts

Het meest opvallend gedragen door Chivas en Manchester City, die afgelopen zomer bij het merk kwamen, is PUMA’s authenticiteit echt gemaakt voor degenen die klaar zijn om te strijden in de kleuren van hun team. Ze kosten rond de €120.

Dit zijn de kenmerken van Authentieke shirts:

 • Extra ventilatie ingebouwd in belangrijke gebieden met lasergesneden perforaties zoals hieronder weergegeven in de schouders.
 • Een slim fit voor echte atleten met een geweven badge en elastische nekband.
 • DryCEll-technologie om zweet van je lichaam af te voeren.

Bekijk ons volledige aanbod voetbalshirts hier. Je vindt hier alle Authentic en Vapor versies van adidas en Nike!

Extra informatie